Jeg vil altid gerne give min familie det bedste. Det er vigtigt for mig, at der er variation i det, der bliver serveret. Så vidt det er mig muligt, skifter jeg gerne nogle ingredienser ud, så jeg får mere næring i den mad, jeg laver.
Skrevet af Camilla, Glutenfrit Liv
Til 2 portioner skal du bruge:
- 4 spsk kokosolie
 - ½ tsk sennepsfrø
 - ½ tsk bukkehornsfrø
 - 1 spsk fint hakket ingefær
 - 1 spsk karry pasta
 - ½ tsk gurkemeje
 - 2 små løg
 - 150 gram Hakkede tomater
 - Salt og peber efter smag
 - 24 kongerejer
 - 400 ml. Kokos mælk
 - Kokos fløde
 
Sådan laver du rejekarry
- Varm kokosolien i en tykbundet gryde, lige inden den begynder at ryge kommer du Sennepsfrø, Bukkehornsfrø, karrypasta, ingefær, gurkemeje. Brænd det af.
 - Kom de fint hakkede løg i og svits dem til de er gyldne.
 - Tilsæt de fint hakkede tomater og lad dem koge til de bliver reduceret lidt. Kom 2 spsk vand i. Smag til med salt og peber.
 - Kom nu rejerne i og lad dem simre til de er kogt. Hæld kokosmælken og -fløden i.
 - Server med blomkåls ris eller alm. ris.
 
Retten er også meget velegnet til kylling i stedet for rejer, skær blot kylling brystet i tynde skiver og kom dem i på samme måde som rejerne.
Blomkålsris
Start med at skære dit blomkål i mindre stykker. Kom så dit blomkål i en fodprocesser eller blender. Kom lidt i af gangen, tøm den, når de er fine og hak nogle flere. Når du har hakket hele dit blomkål, kommer du det op på en varm pande sammen med en spsk olie – gerne kokosolie uden smag.
Det vil nu stille og roligt skifte en smule i farven og så er det klar. Husk, når du har blomkål på panden, skal du røre i det tit, så det ikke bliver brændt. Det hele tager maksimalt 10 minutter, så der er ingen undskyldning for ikke at lave dem.