Home » Drikkevarer » Derfor bør du starte dagen med et glas citronvand
Morgenmad

Derfor bør du starte dagen med et glas citronvand

kande med citronvand
kande med citronvand
Foto: Gettyimages

Et glas citronvand om morgenen har masser af gode effekter, som de færreste kender til. Citron er rig på antioxidanter og indeholder masser af de vitaminer og mineraler, du behøver for at fungere. Her er 11 grunde til, at du skal drikke et glas citronvand hver morgen.

1. Modvirker uren hud

Citron kan virke forebyggende mod akne ifølge visse eksperter.

Det er syren i citronen, som udtørrer huden, og på den måde kan citron hjælpe mod akne. Dup lidt citronvand i ansigtet hver morgen – det er et godt og ikke mindst opfriskende morgenritual, skriver No skin problems.

Obs! Lad være med at bruge citron, hvis du har store problemer med akne eller sår i ansigtet.

2. Mod nyresten

Citron indeholder kalium. Det højner urinens syreniveau, og som modvirker opbygningen af oxalat, der findes i nyresten.

Ifølge Global Healing Center kan citron derfor forebygge nyresten og andre nyreproblemer.

3. Styrker immunforsvaret

Citron forstærker lymfesystemet, som er en del af immunforsvaret og hjælper til at finde og dræbe sygdomsfremkaldende organismer i kroppen.

4. Mod overvægt

Citron indeholder flere vitaminer, som regulerer kroppens blodsukker. Den indeholder endda pektin – en fiber, som kontrollerer sult. Citron styrker også forbrændingen og nedbrydningen af mad.

Lægen Shilpi Agarwal anbefaler, at man presser citronsaft ned i vand eller lægger et stykke citron i vandet og drikker det.

Ifølge hende kan C-vitamin forbedre forbrændingen: “At tilføje C-vitamin til kosten er en fantastisk måde at booste energien og forbrændingen på,” siger hun.

5. Mod smerter i galdeblæren

Citron kan mindske smerterne, hvis du har ondt i galdeblæren. Drik et glas citronvand, når du spiser for at mindske smerten.

6. Forkølelse og influenza

C-vitaminet i citronen er en naturlig antioxidant, som modvirker bakterier. Hvis du begynder at føle dig sløj, kan du med det samme drikke et glas varmt citronvand. Det hjælper!

7. Forstærker neglene

Citron forstærker neglene og mindsker fremkomsten af hvide plamager.

8. Mod betændelse

Cintronen indeholder ascorbinsyre, som dæmper betændelse og har sårhelende effekter.

At drikke varmt vand med citron er et klassisk husmortrick mod forkølelse, og mange har sikkert prøvet det. Citron er antiseptisk og kan sammentrække væv. Det gør, at citron kan hjælpe med opsvulmethed i næse og hals.

9. Blodtrykssænkede

Citron hjælper kroppen med at stabilisere væskebalancen. Det er godt, fordi dehydrering kan føre til for højt blodtryk.

10. Lindrer ømme muskler

Hvis du har ømme muskler og led efter en hård omgang træning, kan du drikke et glas citronvand for at lindre ømheden.

Citroner er rige på kalium, som regulerer vand-syrebalancen og væskebalancen i kroppen. Kalium har også en positiv effekt på musklernes funktion, på hjertet, og så hjælper det med at sikre en normal nyrefunktion samt nervefunktion. Kalium er desuden godt til at sænke blodtrykket.

11. Mod rynker

Citron giver et højere niveau af kollagen, som ellers har det med at falde, når vi bliver ældre. Det er det fald, der er med til at give rynker.

Next article