Home » Madinspiration » Private dining giver unikke madoplevelser i hjemmet
Madoplevelser

Private dining giver unikke madoplevelser i hjemmet

Kok er hjemme hos privat person og laver Private dining
Kok er hjemme hos privat person og laver Private dining
Foto: Unsplash
avatar

Jes Brinch

Amatørkok, madentusiast og medstifter og direktør for firmaet Zenegy

Få en dygtig kok til at købe ind, lave mad og rydde op næste gang, du får gæster på besøg. Du vil få en fantastisk oplevelse og mere tid med gæster og familien, siger Jes Brinch, amatørkok og madentusiast. 

Skrevet af Bo Christensen

Jes Brinch elsker mad. Virkelig. Han er så begejstret for lækker mad, at hans billeder af maden har skaffet ham over 15.000 følgere på Instagram. Han kan selv bruge flere dage på at forbedrede en middag, når han får gæster på besøg. På et tidspunkt begyndte det at tage overhånd, mente hans kone, som har opfordret ham til at bruge mindre tid på madlavningen og afsætte mere tid til familien og gæsterne.

Sidenhen har de valgt bruge konceptet private dining flere gange, der går ud på, at man bestiller en kok tilknyttet en restaurant, man måske kender, til at komme hjem til sig selv og lave maden. Kokken har alle råvarer plus service med, og så laver og serverer kokken maden til selskabet på fineste vis.

”Det har givet en helt andet kvalitetstid. Du er tilstede med gæsterne på en helt anden måde, og du får samtidig noget mad, du måske ikke kendte i forvejen. Kokken har typisk andre råvarer til rådighed, end man er vant til, så man bliver udfordret og får udvidet horisonten,” siger Jes Brinch.

Mere plads til børnene

Når man ikke selv skal stå for indkøb og madlavningen, bliver der også mere tid til at snakke med alle og sørge for at børnene har, hvad de skal have. Det er meget nemmere have børn til fin middag i eget hjem, end hvis man er på restaurant, siger Jes Brinch.

”Vi har selv småbørn, og det er ikke så tit, at man kan sidde på restaurant og få ro til at nyde maden og vin. Det fungerer bare ikke. Når man er hjemme, kan børnene gå ind ved siden af og lege eller se fjernsyn, når de er færdige med at spise. Man kan også lægge dem til at sove, når tiden er til det, uden at arrangementet behøver at stoppe og gæsterne skal hjem,” siger Jes Brinch og fortsætter:

”Det betyder rigtig meget for oplevelsen, at man kan læne sig tilbage og få en lækker middag, mens der er plads til børnene.”

Økonomisk hænger det sammen

Der kan også være økonomisk fornuft i at få en kok til at komme forbi eget hjem.

”Det behøver slet ikke være dyrere at bruge private dining sammenlignet med at gå ud at spise eller lave en stor middag selv. Flere gange hvor vi har brugt private dining, har vi spurgt gæsterne på forhånd, om det er noget, de kunne have lyst til, så man deler regningen. Det har folk været helt klar på. Samtidig kan du vælge at drikke din egen vin, så sparer man også lidt på regningen der,” siger Jes Brinch.

Stor anbefaling af private dining

Jes Brinch er til daglig direktør i firmaet, Zenegy, og det gør, at han ikke har så meget tid til at lave mad, som han gerne ville, når der er gæster på besøg. Hvis man gerne vil have en lækker middag sammen med andre, er private dining derfor en god løsning, siger han.

”Jeg kan anbefale i det meget høj grad. Det bliver mere intimt end at gå ud. Du kan slappe mere af, der er mindre larm, og du kan drikke egen vin. Jeg tror, at vi har prøvet det 10 gange. Og det er bare en god måde at få en god middag og madoplevelse med venner og familie, hvis du har ikke har overskuddet og tiden til at kunne nå at lave maden ordentligt selv,” siger Jes Brinch og slutter:

”Der er jo heller ikke noget mere fantastisk end at få en kok hjem, der måske arbejder på en restaurant med en michelin-stjerne.

Next article