Denne kage er kendt som #Instakagen, fordi den er så pæn og Instagram-venlig. Men ikke nok med den er pæn, den smager også vidunderligt.
Kagen består af skøn chokoladebrownie spækket med lækker pynt i form af chokolade og frugt – ja faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan pynte den med.
Det skal du bruge til bunden
- 250g smør
- 200g chokolade (50%)
- 275g sukker
- 4 spsk. kakao
- 4 æg
- 200g mel
Smørcreme
- 2 pk neutral smøreost
- 2 spsk. kakaopulver
- 2 dl flormelis
- 150g smør
Ideer til pynt
- Jordbær
- Blåbær
- Dumle
- Toffifee
- Center
- Maltesers
- Chokolade skildpadder
Fremgangsmåde
- Smelt smør og chokolade i en gryde.
- Køl smør og chokoladeblandingen ned.
- Tilsæt æg og sukker i en skål.
- Pisk det til en luftig og skummende æggemasse.
- Tilføj forsigtigt først kakao og derefter mel i æggemassen.
- Tilføj forsigtigt den afkølede chokolade- og smørblanding i dejen, og bliv ved med at vende rundt til dejen bliver ensformig.
- Hæld browniedejen i et firkantet eller rundt fad/springform (ca. 20×30 cm.). Husk at smøre formen med smør inden.
- Stil ovnen på ca. 175 graders varmluft og bag brownien i ca. 25-30 min.
- Tag kagen ud og lad den køle ned. Kagen skal være lidt ”våd” i konsistensen, når den tages ud af ovnen. Når den er kølet ned, vil den blive mere fast.
- Mens kagen køler ned, kan du lave smørcremen, hvor du blander alle ingredienser sammen i en skål og smører på kagen, når den er kold.