Skip to main content
Home » Opskrifter » Salat med valnødder og granatæblekerner
Hverdagsmad

Salat med valnødder og granatæblekerner

Person med grønkål i hånden
Person med grønkål i hånden
Foto: Unsplash

Denne salat er sprængfyldt med næringsrige og hjernegode råvarer, og den smager forrygende. Server den som tilbehør til aftensmaden, og husk at lave en ekstra portion til lidt let frokost.

Af Anette Harbech Olesen

Ingredienser til salat

  • 150 g grønkål
  • 150 g blandet salat
  • 2 søde kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 faste æbler (stykkerne vendes i citronsaft)
  • 50 g valnødder
  • 20 g sorte hvidløg (kan udelades)
  • Kernerne fra 1 granatæble
  • Basisdressing
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • Saft af ½ citron
  • ½ tsk honning
  • Masser af hakkede krydderurter
  • Uraffineret salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Skræl gulerødder og søde kartofler. Skær dem i mindre stykker og bag dem i ovnen i 30 minutter ved 180 grader. De tages ud af ovnen, køles af og vendes i ekstra jomfruolivenolie tilsat salt og peber samt hakkede krydderurter. Imens rodfrugterne bages, skylles den blandede salat og grønkålen grundigt. De tykke stilke skæres fra grønkålen, der snittes meget fint, ligesom persille. Rengør og skær æblerne i tern, vend dem i citronsaft, og udsten granatæblet i en plastpose eller et viskestykke.

Bland salaterne med de bagte rodfrugter, de fintskårne æbler, eventuelt de sorte hvidløg samt granatæblekerner. Pisk basisdressingen sammen og vend salaten heri. Lad den stå i mindst 15 minutter. Lige før servering drysses salaten med hakkede valnødder.

Next article