Skip to main content
Home » Tips og Tricks » Multimaskiner i køkkenet hitter hos danskerne
Gadgets til køkkenet

Multimaskiner i køkkenet hitter hos danskerne

multimaskiner står på bord
multimaskiner står på bord
avatar

Henrik Egede

Direktør for APPLiA Danmark, foreningen for producenter og importører af elektriske husholdningsapparater

Vi danskere køber køkkenudstyr i stor stil. Især multifunktionelle apparater, der kan hjælpe med madlavningen, hitter hos danskerne, siger Henrik Egede, direktør i APPLiA Danmark.

Skrevet af Bo Christensen

Siden finanskrisen har vi danskere investeret mere og mere i kvalitetskøkkenapparater. Det kan der være flere forklaringer på, siger Henrik Egede, direktør i APPLiA Danmark, foreningen for producenter og importører af elektriske husholdningsapparater.

”Vi vil gerne være kreative i køkkenet og går mere op i mad og lader os inspirere af hele verdens kokkekunst end nogensinde før. Nye kulinariske interesser kræver nye redskaber, som kan hjælpe os på vej og give os præcis de oplevelser, vi søger. Derfor ser man også redskaber, hvor der er flere funktioner i én maskine,” siger Henrik Egede.

Man kan bl.a. finde en multikøkkenmaskine, som har helt op til 12 funktioner i sig.

”Det er jo nemt og bekvemt at have et enkelt apparat stående, der kan hjælpe med en række avancerede funktioner. Et apparat fylder jo mindre end flere,” siger Henrik Egede.

Taget værktøjet med ind?

En af forklaringerne på stigningen i salget af køkkenmaskiner kan være, at mændene er begyndt at bruge køkkenet og lave mere mad, siger Henrik Egede.

”Mændene er i højere grad begyndt at stå i køkkenet. Vi er måske vant til at bruge værktøjer og kan have haft et større behov for eller ønske om at bruge flere elektriske apparater i deres madlavning,” siger Henrik Egede.

Inspiration fra hele verden

Det er samtidig blevet lettere at blive inspireret til varieret madlavning gennem talrige tv-programmer, gennem restaurantbesøg og internettet. Vi vil gerne kunne gøre hjemme, hvad vi har prøvet ude.

”Multifunktionerne åbner kreative muligheder. I dag kan man få et vaffeljern, der også kan lave pizza eller en blender, der kan lave suppe. Tænk på, at ny funktionalitet inden for køkkenapparater kommer hurtigt: for ti år siden talte ingen om sous vide eller slow-juice,” siger Henrik Egede.

Next article