Skip to main content
Home » Tips og Tricks » Nemme tips til at spise ude med børn
Ud at spise

Nemme tips til at spise ude med børn

Barn spiser med på resturant
Barn spiser med på resturant
Foto: Unsplash

Flere børnefamilier bliver muligvis skræmt fra vid og sans blot ved tanken om at skulle ud at spise med deres små børn. De frygter typisk en kaotisk oplevelse med utålmodige og irritable børn og skrig og skrål henover bordet. Sådan behøver det bestemt ikke at være!

Vi er selv en børnefamilie med to børn, og vi har dem ofte med på farten. Vi har derfor haft dem med utallige gange ude at spise i både ind- og udland. Vi nyder at få nye madoplevelser sammen med dem, og vi har erfaret, at det sagtens kan lade sig at gøre at få en hyggelig aften. Vi har gennem årene lært at håndtere både ventetid og kræsne børn, og vi har samlet nogle tips til jer med børn – tips, der gør, at alle får en dejlig og god oplevelse.

Når I venter på maden

For små børn kan ventetiden før, under og efter måltidet virke helt uoverskuelig. Særligt, hvis de både er trætte og sultne, hvilket kan være en farlig cocktail. Først skal man vente på at få lov til at bestille, så venter man på at maden serveres, og herefter på at mor og far også får spist færdigt. Men fortvivl ej, der er gode råd at hente.

 • Læs menukortet igennem på forhånd, så I kan bestille med det samme, I sætter jer.
 • Fjern børnene fra bordet mens, I venter på maden. Gå på opdagelse rundt på restauranten eller gå en lille tur ude på gaden.
 • Ankom ved restauranten en halv time før jeres vante spisetid, således at maden når at komme på bordet, inden de små bliver sultne.
 • Medbring legetøj og snacks, men prøv så vidt muligt at gemme det til efter at børnene har spist, således at de kan underholdes, mens I selv spiser færdigt.

Hvad skal man bestille?

En anden ting, der kan drille, når man er ude at spise, er børnenes kræsenhed. Måske har de pludselig ikke lyst til at spise, hvad der bliver serveret, eller måske har de besluttet sig for at de ikke længere kan lide gulerødder.

 • Find restauranter, der tilbyder børnemenuer, men lad dig ikke begrænse til pølser og pommes frites.
 • Bestil selv retter, hvor der er mulighed for at kunne dele med børnene
 • Bestil en børneret, hvor der er flere ting på tallerkenen, således at der er lidt at vælge imellem. En buffet er også ofte et hit, så børnene selv kan vælge.
 • Bestil evt. tilbehør som kan deles ved bordet

Praktiske tips

Det er en rigtig god ide at inkludere sine børn i beslutninger omkring, hvilken restaurant man skal på, hvad de skal have at spise osv. Brug oplevelsen som en date-night. Ikke kun med din samlever, men også med jeres børn. Husk at inkludere dem i samtalen og sørg for, at de føler sig specielle, og at de får en rigtig god oplevelse.

 • Prøv at øve jer lidt hjemmefra og lær børnene gode manerer ved bordet.
 • Sørg altid for at medbringe en velpakket pusletaske, så I er forberedt, hvis uheldet er ude.
 • Vælg en familierestaurant eller en restaurant med lidt larm omkring jer, så det ikke er en stor scene, hvis dit barn pludselig bryder ud i gråd.

Ofte handler det om bare at kaste sig ud i det, og vi håber, at I fremover har mod på at afprøve nogle af vores tips til en succesfuld madoplevelse med børn. For os har dette altid været én af mange oplevelser, der er værd at dele med de små. Her får vi tilbragt tid sammen som familie, og der er mulighed for at udforske ny mad.

Next article